Loopbaancheques VDAB

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques VDAB

Heb ik recht op loopbaancheques?

Ja, indien je werkt en minimum 7 jaar werkervaring  hebt (voltijds of deeltijds, als werknemer of als zelfstandige) en je de afgelopen 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde. Dan heb je recht op 2 loopbaancheques aan elk € 40. De eerste cheque is voor vier uur coaching, de tweede voor drie uur. 

Maar ook onderstaande groepen, kunnen in aanmerking komen als ze voldoen aan de de bovenste twee voorwaarden:

  • Werknemers in tijdelijke werkloosheid, in opzeg of met een verbrekingsvergoeding 
  • Zelfstandigen die de overstap naar loondienst overwegen
  • Werknemers met een ziekte-uitkering in het kader van re-integratie op de arbeidsmarkt
  • Werknemers die hun pensioen naderen en nog in dienst zijn 

Hoe kan ik loopbaancheques VDAB bestellen?

Maak een account aan op “Mijn loopbaan”  op de site van de VDAB en kies vervolgens onderaan ‘Bestel loopbaancheques VDAB’.  Meer weten: https://www.vdab.be/loopbaancheques

Hoeveel loopbaancheques kan ik bestellen?

Als je in aanmerking komt voor loopbaancheques, heb je recht op 2 cheques. Je kan wel maar 1 cheque bestellen per keer en je moet deze eerst opgebruiken alvorens je de 2 de cheque kan bijbestellen.

Wanneer bestel ik mijn loopbaancheques?

Voor je vrijblijvend kennismakingsgesprek heb je nog geen loopbaancheque nodig. Hebben we beslist dat we samen in zee gaan, dan bestel je 1 loopbaancheque en die mail je bij het eerste gesprek door naar boosttalks@gmail.com.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Per cheque betaal je € 40. De eerste cheque is voor vier uur loopbaanbegeleiding, de tweede  voor 3 uur. Je hebt dus in totaal recht op 7 uur loopbaanbegeleiding voor € 80.

Waarvoor mag ik de loopbaancheques gebruiken?

Je coachingsvraag moet volgens de richtlijnen van VDAB echt loopbaangerelateerd zijn. Dit betekent dat de cheques niet mogen gebruikt worden voor bv. coaching rond het omgaan  met een chronische aandoening  of faalangst etc . Er moet steeds een verband zijn met je loopbaan. Re-integratiecoaching voor een chronische aandoening kan zo bv. wel of een zelfstandige die overweegt om terug in loondienst te gaan. 

Ondersteuning  bij het sollicitatieproces (opstellen van je CV en motivatiebrief) valt hier ook onder maar kan slechts voor 1,5 uur van je loopbaancheque van 4 uur. 

Moet ik de 4 uren binnen een bepaalde termijn opnemen?

Na je eerste gesprek kan je de resterende uren gespreid opnemen gedurende 12 maanden. Doe je dat niet, ben je de resterende uren definitief kwijt.

Hoe lang is mijn loopbaancheque geldig?

Je loopbaancheque is 3 maanden geldig. (zie de geldigheidssdatum vermeld op je cheque) Let wel, je eerste gesprek moet plaats vinden binnen de 3 maanden na ontvangst van de cheque. Anders vervalt ze en moet je een nieuwe cheque aanvragen. 

Loopbaanbegeleiding zonder loopbaancheques VDAB

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor loopbaancheques, dan kan je kiezen voor een coachingsgesprek aan € 65 per uur (incl. btw)

  • Op locatie betaal je na je gesprek cash of via payconiq 
  • Kies je voor een videocall dan betaal je vooraf met een overschrijving op het rekeningnummer:

 BE 66 7390 2102 4143 met vermelding van je naam en voornaam + 'online'

Eindeloopbaancoaching voor bedrijven

Geen inspiratie voor een afscheidscadeau bij het pensioen van je werknemer? Ook bedrijven kunnen eindeloopbaanbegeleiding aanbieden met een orginele cadeaubon.  Voor meer info en prijzen, stuur een mail naar boosttalks@gmail.com.

loopbaancheques VDAB
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x