Wie ben ik


Hallo mijn naam is Marylène, 

Fijn dat je tot hier bent geraakt! Ik wil je graag wat meer over mezelf vertellen. Niet om in de kijker te staan, maar misschien herken je wel bepaalde zaken of geeft het je inspiratie. 

Mijn eigen hobbelige jobparcours is er eentje met heel wat omwegen. Afgestudeerd als vertaler werkte ik de eerste jaren hoofdzakelijk in commerciële functies. Ik deed mijn job prima, het klikte met de collega’s en toch was het niet wat ik zocht. Zinvol werk doen, waarmee je maatschappelijk een verschil maakt, daar droomde ik eigenlijk van. Heel lastig als je daar achter komt met een diploma van vis noch vlees en dan wil je iets met mensen gaan doen …

Na redelijk wat afwijzigingen, lukte het me om in de non-profit sector te kunnen starten. Eerst in de sociale economie  en vervolgens in een werkervaringsproject voor langdurig werklozen. Kunnen bijdragen aan de groei van anderen bleek helemaal de juiste keuze. Heel dankbaar met die kans ook, eerst als coach en daarna als personeelsverantwoordelijke. 

Alles liep lang goed tot ik peesontstekingen kreeg in enkels, knieën en schouders.  En zo telkens opnieuw na een fysieke overbelasting. Na een jaar zoeken, viel de uiteindelijke diagnose: Hypermobiliteit (HMS) Bindweefsel dat niet stevig genoeg is om spieren en gewrichten voldoende te ondersteunen. De lichamelijke klachten kan je vergelijken met die van Fibromyalgie, Spasmofilie, EDS, …  veel spierpijn en stijfheid.

Ik bleef telkens weer over mijn grenzen gaan. Holde van de ene therapie naar de andere (en nóg werd het niet beter). En toen kwam er een medisch ontslag en veel tijd om na te denken. Tot een belangrijk kantelmoment waarop ik besefte dat blijven zoeken naar een wonderbehandeling niet dé oplossing zou zijn.  Als ik dan toch niet kon genezen, kon ik mijn focus maar beter verleggen. Gaan uitzoeken wat ik nog wel kon en beter voor mezelf  gaan zorgen. Dat bracht me bij de opleiding “Inspirerend Coachen” aan de Arteveldehogeschool en kort daarna startte ik mijn coachingspraktijk op. 

Nu kan ik mijn tijd beter indelen en ook doen wat ik graag doe, iets kunnen betekenen voor anderen.

Moeilijke momenten zijn er nog steeds en de ene dag is de andere niet, maar er is ook weer een doel en zingeving en dat maakt het een stuk lichter.

En zo komen we bij  de coachingsthema’s  die me nauw aan het hart liggen:

  • Je goed voelen in je job
  • Een mooi (beroeps-) leven hebben ondanks je chronische aandoening
  • Stevig staan in je leven ook na je pensioen. Ik ben nog geen 65 plusser, maar de sleutelwoorden voor mij zijn zingeving en je niet afgeschreven voelen.  En natuurlijk ga ik een mooie ideeënbus aanleggen voor mijn pensioen later ☺ 

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond, dan kan je een kijkje nemen op Linkedin: 

Met warme groet en misschien tot binnenkort.

Marylène


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x